torstai 17. joulukuuta 2015

Harri Winter: Hyvät pahat pojat

48. Jaksaa jaksaa! 50 luettua kirjaa on yhä saavutettavissa! Syksyn kiireet ja ahdistus alkavat helpottaa ja lukeminen maistuu taas. Nyt tuli taputeltua valmiiksi sattumalta käsiin osunut turkulaisen Harri Winterin esikoisteos Hyvät pahat pojat (2014). Kirja sijoittui valitettavan vähän Turkuun, mutta sitäkin enemmän Ahvenanmaalle ja vähän Helsinkiin.

Kirjan tapahtumat ajoittuvat vuoteen 1995, Estonian onnettomuuden jälkimaininkeihin. Tapahtumat käynnistyvät tammikuussa, kun varustamo Östersjö Linen hallitus on kokoontunut vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Kokous keskeytyy, kun saapuu tieto, että varustamon laivalla, Afroditella, on tehty pommiuhkaus. Pommit räjähtäisivät parin tunnin sisällä, ellei varustamo maksaisi pyydettyjä lunnaita.

Käy ilmi, että pommiuhkauksen takana on järjestö nimeltä More Justice. Mitä he oikeastaan haluavat, miksi Östersjö Line, keitä he ylipäätään ovat? Näihin kysymyksiin aletaan etsiä vastauksia. Hallituksen jäärien lisäksi juttuun tarttuvat turvallisuuspäällikkö Saastamoinen ja talousjohtaja Nykvist. Miesvaltaista pakkaa sekoittaa hemaiseva tiedotuspäällikkö Susanna Viirilä-Lax. Pakko myöntää, että kesti hetken päästä perille, kuka hahmoista nyt oli kukakin.

More Justicen jäljille ei meinata päästä, sen sijaan More Justice jaka oman käden oikeuttaan suuntaan jos toiseenkin. Tapahtumat ja varsinkin henkilöt limittyvät ovelasti toisiinsa.

Pidin kirjasta melko paljon! Miinuksena on pakko sanoa itseäni ärsyttäneet todella pienet seikat: Gucci oli Cucci ja ilmeisesti Filippa K oli Philippa Koo, lisäksi pari muuta yhtä pientä lipsahdusta oikeinkirjoituksessa. Muuten teksti oli ihan sujuvaa, paikoittain jopa viihdyttävän vetävää. Juoni oli punottu hienosti. Ei ollenkaan huono esitys esikoisteokseksi!

Harri Winter: Hyvät pahat pojat (2014)
Kustantaja: MurhaMylly
Sivuja: 303
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti