maanantai 11. tammikuuta 2016

Harri Winter: Pahan palkka

1. Ensinnäkin hyvää alkanutta vuotta kaikille! Pitäisi varmaan ihan alkuun pykätä joku katsaus viime vuoteen ja joku katsaus tulevaan, mutta ehkä en nyt jaksa, vaan menen suoraan asiaan. Eli esittelen tämän vuoden ensimmäisen kirjan. Se on Harri Winterin Pahan palkka (2015). Kirja on siis jatkoa joulukuussa lukemalleni Winterin esikoiselle.

Pahan palkka sijoittuu muutaman vuoden eteenpäin edeltäjänsä tapahtumista, vuoteen 2000. Tapahtumapaikkoina ovat Thaimaa, Helsinki, Tukholma, Lontoo ja St. Lucia. Melkoisen kansainvälinen meininki siis!

Tämä kirja jatkaa More Justicen tarinaa, joka tosin on tuloillaan päätökseensä: viimeinen keikka on jo sovittu. Tässä kuitenkin viimeinen operaatio uhkaa paisua sellaisiin mittakaavoihin, että huhhuh. Minusta on kovin hankalaa kertoa teoksesta niin, etten vahingossa tule paljastaneeksi, kuka ekan osan tyypeistä on yhä mukana ja missä osassa. (Ylipäätäänkin kirjoittaminen tökkii juuri nyt, pahoitteluni!)

Pahan palkka oli kyllä hitusen parempi kuin Hyvät pahat pojat. Jään odottelemaan luvattua kolmatta ja ilmeisesti tarinan päättävää osaa...

Harri Winter: Pahan palkka (2015)
Kustantaja: MurhaMylly
Sivuja: 281

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti